Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Botox - Stomatološka ordinacija Balenović

Botox

Osvježite vašu kožu, osvježite vaš izgled

Vrijeme je za konzultacije?

Konzultacijski pregled

Botox, ili botulinum toksin, je proteinski neurotoksin koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Iako može uzrokovati ozbiljne bolesti ako se konzumira u velikim količinama, male i kontrolirane količine botulinum toksina koriste se u medicinske svrhe, posebno u kozmetičkoj dermatologiji.

Botox se koristi za privremeno smanjenje ili eliminaciju dinamičkih bora, što su bore koje se pojavljuju tijekom ponavljajućih pokreta mišića lica. Najčešće se primjenjuje u tretmanima za smanjenje bora na čelu, između obrva i oko očiju.

Ovaj toksin djeluje blokiranjem signala iz živaca do mišića, što uzrokuje privremenu paralizu mišića. Kada su mišići privremeno opušteni, bore postaju manje vidljive, pridonoseći glatkom izgledu kože.

Važno je napomenuti da su rezultati botox tretmana privremeni i obično traju od nekoliko mjeseci do pola godine, nakon čega se tretman može ponoviti.

Ovaj tretman treba obavljati iskusni medicinski stručnjak kako bi se postigli optimalni rezultati i izbjegle neželjene nuspojave. Također se koristi i u medicinske svrhe, primjerice za liječenje prekomjernog znojenja ili migrena. Prije donošenja odluke o tretmanu, uvijek se preporučuje konzultacija s kvalificiranim liječnikom.

Evo nekoliko uobičajenih kozmetičkih upotreba botoxa:

Bore na čelu

Botox se primjenjuje kako bi se smanjile vertikalne linije na čelu koje nastaju podizanjem obrva.

Bore između obrva

Poznate su kao “brazilske bore” ili “11 linija” te su rezultat snažnog stiskanja obrva. Botox može smanjiti njihovu vidljivost.

Bore oko očiju

Botox se koristi za tretiranje “bora smijalica” ili “krvnih vena” koje se javljaju oko očiju.

Linije na nosu

Botox može pomoći u smanjenju bora koje se pojavljuju na stranama nosa.

Lip flip

Lip flip je inovativni, nekirurški kozmetički tretman kojim se postiže suptilno i prirodno podizanje ruba gornje usne, stvarajući efekt povećanja bez dodavanja volumena. Brz, gotovo bezbolan i s rezultatima vidljivim u nekoliko dana, lip flip je idealan za one koji traže diskretne promjene. Opuštanje gornjeg dijela kružnog mišića usana pruža lift, naglašavajući prirodnu ljepotu. Trajanje rezultata je nekoliko mjeseci, nakon čega se tretman može ponoviti, čineći lip flip popularnim izborom među onima koji žele održati svjež i prirodan izgled usana.

U Ordinaciji Balenović koristi se Vistabel® i Bocouture® botox čiji je učinak postojan i prirodan.

botox

Rezultati

Ordinaciju Balenović & Jelić čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne  i estetske usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

Često postavljana pitanja

Kada se mogu očekivati rezultati Botox tretmana?

Vidljivi rezultati Botox tretmana počinju se primjećivati obično unutar nekoliko dana do tjedna od tretmana, s vrhuncem učinka nakon otprilike 2 tjedna.

Koliko dugo traju rezultati Botox tretmana?

Rezultati Botox tretmana obično traju od 3 do 6 mjeseci. Periodične aplikacije preporučuju se za održavanje kontinuiranog učinka.

narucivanje na pregled

Kako do prirodnog i blistavog rezultata?

Kod svake osobe problemi su drugačiji i potreban je individualan pristup. Za postizanje prirodnog rezultata potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.