Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Zubne ljuskice - Stomatološka ordinacija Balenović

Zubne ljuskice

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Ljuskice za zube trajno su rješenje estetske stomatologije koje pacijentima osiguravaju savršeno bijeli i blistavi osmijeh. Ljuskice se postavljaju na prirodne zube i uspješno rješavaju manje estetske nedostatke.

Ljuskice osiguravaju predivan prirodni osmijeh koji traje.

Prednost zubnih ljuskica je što ne zahtijevaju veliko brušenje zuba, nego je dovoljno samo pola milimetra kako bi se površina zuba pripremila. Još jedna prednost je korištenje materijala koji savršeno imitiraju prirodnu caklinu zuba, daju zubima idealan sjaj i glatku površinu.

Najveća prednost ljuskica za zube je što kroz godine ostaju iste, ne mijenjaju svoju boju.

Jeste li vi kandidat za zubne ljuskice?

Kandidati za ljuskice za zube su pacijenti koji imaju relativno zdrave zube i nemaju velike endodontske radove na zubima. Ljuskicama se mogu prekriti mnoge nepravilnosti i pacijenti koji dolaze obično žele mijenjati boju svojih zuba, razmak među njima, oblik, veličinu ili položaj.

Kako se pripremiti za zahvat?

Konzultacije s doktorom stomatologije u Ordinaciji Balenović su ključan prvi korak pripreme za zahvat postavljanja zubnih ljuskica kako bi finalni rezultat savršeno odgovarao očekivanjima pacijenta. Nakon analize trenutnog stanja i želja pacijenta, doktor priprema plan terapije za stvaranje savršenog osmijeha.

Kako izgleda zahvat?

Zubi prije svakog zahvata estetske stomatologije moraju biti zdravi. Zdravi zubi se minimalno bruse kako bi se pripremila površina zuba za nanošenje keramičkog listića. Caklina se brusi do pola milimetra, a nakon toga se uzima otisak prema kojem se rade ljuskice koje će kreirati idealan osmijeh pacijenta.

skener

Otisak zuba se u Poliklinici Balenović uzima najmodernijim intraoralnim skenerom.

Moderna digitalna stomatologija ubrzava i olakšava cijeli proces izrade zubnih ljuskica. Komunikacija s pacijentom je također olakšana i pacijent može gledati na ekranu stanje svojih zuba i sve faze koje će proći do finalnog rezultata – savršeno bijelih zuba i blistavog osmijeha. Snimka se nakon skeniranja intraoralnim skenerom šalje u dentalni laboratorij. Dentalni tehničar može odmah početi raditi na dizajnu zubnih ljuskica.

U Poliklinici Balenović se koristi jedan od najboljih skenera na svijetu Trios 3 skener tvrtke 3Shape koji osigurava savršenu preciznost protetskih radova. Digitalizacija ovog koraka – uzimanja otisaka olakšava postizanje visokih estetskih i funkcionalnih zahtjeva svakog dentalnog slučaja. Skener najnovije generacije zahtijeva i posebnu edukaciju i obuku koju prolaze svi članovi tima koji rade s intraoralnim skenerom u ordinaciji.

Kao i kod zubnih krunica, do izrade finalnih ljuskica, pacijenti nose privremene ljuskice koje su zaštita pripremljenih zuba, ali imaju i estetsku ulogu. Prije postavljanja finalnih zubnih ljuskica, stomatolog provjerava sve detalje, boju, oblik i veličinu kako bi rezultat bio usklađen s planiranim. Nakon potvrde da je se u redu, zubi se pripremaju za cementiranje i ljuskice se stapaju s prirodnim zubom u predivan novi osmijeh.

Oporavak nakon zahvata

Postavljanje zubnih ljuskica je potpuno bezbolno i brzo gotovo. Zahvat nije invazivan i pacijenti odmah po završetku mogu nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.  Oporavak nije potreban, a jedino je moguća mala nelagoda dok se pacijent ne navikne.

Ljuskice za zube

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim stomatoloske ordinacije balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

Često postavljana pitanja

Laser nam pruža brojne terapijske mogućnosti u poboljšanju i održavanju oralnog zdravlja pacijenata, također uz pomoć lasera možemo odgovoriti na visoke estetske zahtjeve koje naši pacijenti i suvremena stomatologija stavljaju pred nas.

Kako se bira boja ljuskica?

Doktor stomatologije u Ordinaciji Balenović pristupa svakom pacijentu individualno i jako je važan korak pripreme kada se usklađuju mogućnosti i očekivanja pacijenta. Cilj je dobiti finalni rezultat koji će biti savršeno prirodan i privlačan. Boja se bira prema željama pacijenta, ali i prema mogućnostima kako bi se osigurao prirodan izgled, da je boja potpuno usklađena s ostatkom zubi i da nije na primjer prebijela zbog čega bi djelovala neprirodno.

Koji je vijek trajanja zubnih ljuskica?

Zubne ljuskice uz adekvatnu njegu mogu trajati i više od 10 godina. Svaki pacijent u Ordinaciji Balenović dobiva detaljne upute i preporuke kako se brinuti za svoje zube jer je pravilna i redovita dentalna higijena jako bitna i za trajnost svakog zahvata estetske stomatologije.

Kako izgleda održavanje?

Zubne ljuskice se održavaju jednako kao i vlastiti zubi. Svim pacijentima se uvijek preporučuje svakodnevna redovna oralna higijena, ispravno pranje zubi, redovite kontrole kod stomatologa jednom godišnje i profesionalno čišćenje kod stomatologa dva puta godišnje. Preporučuje se i korištenje konca za zube, vodica za ispiranje usta i interdentalnih četkica kako bi zubne ljuskice bile što trajnije.

Moraju li se zubne ljuskice mijenjati?

Zubne ljuskice jesu trajne što znači da mogu trajati do 10 godina uz adekvatnu brigu, ali će se ipak morati promijeniti tijekom života.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.