Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Zubni implantati - Stomatološka ordinacija Balenović

Zubni implantati

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Zubni implantati su trajno i fiksno rješenje za nedostatak jednog ili više zubi, a mogu potpuno nadomjestiti i nedostatak svih zubi.

Dentalni implantati nisu mobilni niti zamjenjivi kao mobilne zubne proteze i njihova dugotrajnost je prednost zbog koje ih biraju pacijenti.

Nedostatak jednog ili nekoliko zubi može djelovati na samopouzdanje, ali i na funkcionalnost same čeljusti i zdravlje.

Gubitak zubi zbog različitih razloga djeluje na nezadovoljstvo izgledom, a ujedno stvara poteškoće pri žvakanju hrane ili čak i pričanju. Zubni implantati učinkovito i sigurno rješavaju i estetske i funkcionalne probleme nedostatka zubi.

grada zubnog implantata

Trajno i fiksno rješenje

Zubni implantati su trajno i fiksno rješenje za nedostatak jednog ili više zubi, a mogu potpuno nadomjestiti i nedostatak svih zubi. Svaki zub se sastoji od dva dijela, jedan je dio vidljiv i zove se krunica, a drugi dio koji se nalazi u desni je korijen. Za nadomjestak zuba se koriste dentalni implantati od titana u obliku vijka koji služe kao zamjenski korijen zuba tj. nosač na koji ide protetski rad, odnosno zubna krunica.

Dentalni implantati nisu mobilni niti zamjenjivi kao mobilne zubne proteze i njihova dugotrajnost je prednost zbog koje ih biraju pacijenti.

zubni implantati

Koje vrste dentalnih implantata koristimo?

Kod zubnih implantata je ključna kvaliteta materijala, jednako kao i znanje i iskustvo doktora. Za implantate se koristi metal titan koji je iznimno čvrst, izdržljiv i najbolji se pokazao u procesu zarastanja. U Ordinaciji Balenović koriste se implantati vrhunske kvalitete Nobel Biocare i MIS Implants. Kvaliteta implantata diktira i učinkovitost finalnog rezultata i zato je uvijek naglasak na najboljim materijalima i tehnici zahvata.

Nobel biocare zubni implantati
mis zubni implantati

Prednosti zubnih implantata

TRAJNOST

Zubni implantati su trajno i najbolje rješenje za gubitak jednog, više ili svih zubi. Njihova trajnost glavna je prednost zbog kojih pacijenti biraju ovaj zahvat. Uz redovitu i kvalitetnu brigu, traju doživotno.

SIGURNOST

Zubni implantati su suvremeno rješenje za nedostatak zubi, a postupak ugradnje dentalnih implantata je potpuno siguran.

Rizici kod operacije ugradnje zubnih implantata

Rizici postoje kod svakog zahvata tako i kod zahvata ugradnje implantata. Postoji mogućnost odbacivanja implantata koji se javljaju u rijetkim slučajevima. Kada dođe do odbacivanja, razlozi mogu biti korištenje materijala koji nisu adekvatne kvalitete, u slučaju nekih bolesti kao što su osteoporoza, autoimune bolesti, dijabetes, paradentoza, ali i kod terapija oboljelih od raka, kod pušača i slično.

Važno je pacijente informirati za vrijeme prvog pregleda i dogovora za operaciju ugradnje zubnih implantata kako bi bili svjesni svih mogućih, iako rijetkih rizika.

Može doći ponekad do oteklina i do krvarenja, ali to je potpuno normalno i prolazi kroz najviše 48 sati.

Kandidati za zubne implantate

Kandidati za zubne implantate su pacijenti stariji od 18 godina kojima nedostaje jedan zub ili više njih, ali i pacijenti kojima nedostaju svi zubi. Kandidati su i pacijenti koji nisu zadovoljni mobilnim zubnim protezama i žele potpuno fiksno rješenje.

U slučaju da pacijenti nemaju dovoljno kosti za ugradnju, u Ordinaciji Balenović radi se i nadogradnju kosti kako bi imali dovoljno volumena kosti za ugradnju dentalnih implantata.

Kod pacijenata koji nemaju uopće svoje zube radi se metoda ALL-ON-4 i ALL-ON-6 gdje se na 4 ili 6 zubnih implantata stavlja most s zubnim krunicama.

Priprema za ugradnju zubnih implantata

Oralni kirurg je osoba koja je posvećena svakom pacijentu individualno u Ordinaciji Balenović. Pacijent je uključen u svaki korak i dobiva sve informacije o svakom koraku pripreme, same ugradnje i oporavka. Tijekom pripremne faze važno je provjeriti zdravstveno stanje pacijenta, povijest bolest te dobiti informacije o eventualnim alergijama i lijekovima koje pacijent uzima.

Pacijentu se radi 3D snimak svih zuba i čeljusti kojim se dobiva pregled trenutnog stanja i taj prikaz je temelj za planiranje procesa ugradnje dentalnih implantata.

Skeniranje zuba se u Poliklinici Balenović radi najmodernijim intraoralnim skenerom. Moderna digitalna stomatologija ubrzava i olakšava svaki protetski zahvat. Pacijent može na ekranu pratiti početno stanje svojih zuba, kao i svaku fazu u kojoj će zubi biti do finalnog rezultata. Snimka se nakon skeniranja intraoralnim skenerom šalje u dentalni laboratorij kako bi dentalni tehničar mogao odmah početi raditi na izradi protetskog nadomjestka - zubne krunica koja će savršeno nadomjestiti vidljivi dio zuba.

skener

U Poliklinici Balenović se koristi jedan od najboljih skenera na svijetu Trios 3 skener tvrtke 3Shape koji osigurava savršenu preciznost protetskih radova.

Digitalizacija ovog koraka - uzimanja otisaka olakšava postizanje visokih estetskih i funkcionalnih zahtjeva svakog dentalnog slučaja. Skener najnovije generacije zahtijeva i posebnu edukaciju i obuku koju prolaze svi članovi tima koji rade s intraoralnim skenerom u ordinaciji.

skener

Postupak ugradnje zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata jednostavan je i siguran postupak koji kratko traje i sastoji se od par koraka. Tijekom cijelog postupka svaki pacijent ima na raspolaganju doktora stomatologa koji je podrška za sva pitanja.

  1. Prvi korak je ugradnja titanskog vijka. Za ugradnju jednog implantata potrebno je oko 15 minuta. Postupak ugradnje je bezbolan i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Radi se mikro rez na mjestu ugradnje kako bi se došlo do kosti, a u kost se ugrađuje vijak.
  2. Između zubnog implantata i zubne krunice koja postaje nadomjestak za vidljivi dio zuba postavlja se vezivni materijal koji će ih spojiti u čvrstu cjelinu.
  3. Nakon ugradnje dentalnih implantata počinje proces zarastanja u kojem će zubni implantat srasti s kosti i postati prava zamjena za korijen zuba. Ovaj korak traje oko 3 mjeseca i tek nakon toga se postavlja zubna krunica.
  4. Zubna krunica je završi korak postupka ugradnje dentalnih implantata. Najprije se postavlja privremena krunica kao priprema za trajnu krunicu. Pacijenti mogu sudjelovati u odabiru boje koja će biti najprirodnija i pažljivim odabirom veličine, oblika i boje krunica postaje potpuno prirodna zamjena za pravi zub.
ugradnja zubnog implantata

Oporavak nakon zahvata

Nakon zahvata pacijent dobiva lijekove protiv upale i bolova i vraća se svojim redovnim aktivnostima odmah. Dentalna higijena posebno je važna nakon ugradnje implantata kao i redovite kontrole te profesionalno čišćenje zubi. Preduvjet dugotrajnosti novih zubi je upravo pravilna i redovita briga za zube i općenito za zdravlje.

ugraden zubni implantat

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

Nobel implantati priznanje

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

tim_stomatoloske_ordinacije_balenovic
NINO BALENOVIĆ

Nino Balenović

Diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. g. Nakon toga nastavlja više od 45 godina dugu stomatološku obiteljsku tradiciju. Od završetka fakulteta kontinuirano se educira u zemlji i inozemstvu na brojnim naprednim protetsko implantološkim tečajevima i kongresima. Uže područje interesa i praktičnog rada je protetika, implantologija i estetska stomatologija.

tim stomatoloske ordinacije balenovic flip

Marija Sabljić Blažević

Doktorica Marija Sabljić završila je poslijediplomski specijalistički studij dentalne implantologije te je dio tima koji pacijentima rješava svaku brigu oko nedostatka zuba.

Često postavljana pitanja

Dugi niz godina jedina dostupna rješenja kod gubitka zubi bili su mostovi i proteze, dok se danas kao rješenje pojavljuju zubni implantati. Dugotrajni i prirodnog izgleda, implantati su postali najmodernija metoda nadomješćivanja gubitka zuba.

Boli li ugradnja zubnih implantata?

Ugradnja zubnih implantata ne boli. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom i sam postupak je bezbolan. U slučaju potrebe, nakon zahvata se mogu uzimati lijekovi protiv bolova.

Koliko zubni implantati mogu trajati?

Zubni implantati predstavljaju trajno rješenje za nadomjestak zuba. Uz adekvatnu dentalnu higijenu, redovite kontrole i profesionalno čišćenja zuba mogu trajati doživotno.

Koja je razlika između zubnog implantata i zubne krunice?

Zubni implantat je titanski vijak koji djeluje kao korijen zuba i kao nosač na koji se nadograđuje zubna krunica koja je zamjena za vidljivi dio zuba. Zubna krunica potpuno zamjenjuje vidljivi dio zuba i pažljivim odabirom oblika, veličine i boje može se savršeno uklopiti uz susjedne zube i djeluje potpuno prirodno.

ALL-ON-4 i ALL-ON-6

Metoda ugradnje zubnih implantata ALL-ON-4 ili ALL-ON-6 je zahvat kojim se rješava problem potpunog nedostatka zubi ugrađivanjem umjetnih zubi na 4 ili 6 zubnih implantata koji služe kao „držači“ zubnih krunica. Ova metoda može se primijeniti na gornjoj, donjoj ili obje čeljusti na kojima pacijent nema niti jedan zub.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.