Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

ALL-ON-4 i ALL-ON-6 - Stomatološka ordinacija Balenović

ALL-ON-4

& ALL-ON-6

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Metoda ugradnje zubnih implantata ALL-ON-4 ili ALL-ON-6 je zahvat kojim se rješava problem potpunog nedostatka zubi ugrađivanjem umjetnih zubi na 4 ili 6 zubnih implantata koji služe kao „držači“ zubnih krunica. Ova metoda može se primijeniti na gornjoj, donjoj ili obje čeljusti na kojima pacijent nema niti jedan zub.

 

Prednosti metoda ALL-ON-4 i ALL-ON-6

VRAĆANJE ESTETIKE OSMIJEHA I FUNKCIONALNOSTI

Prednost ove metoda je potpuno prirodno rješavanje estetskog i funkcionalnog nedostatka svih zubi.  Pacijentima se vraća lijep osmijeh na lice, podiže im se sigurnost u svoj izgled zato što ponovo imaju svoje zube, a podiže im se i kvaliteta života jer se mogu opušteno prepustiti svakodnevnim društvenim aktivnostima i konzumiranju omiljene hrane bez brige.

BEZBOLNOST

Metoda je bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji, potrebno je kratko vrijeme za zahvat, kao i za oporavak, a rješenje je trajno i sigurno uz pažljivu brigu za dentalnu higijenu i opće zdravlje.

STABILNOST i UGODNOST

Metode ALL-ON 4 i ALL-ON-6 pružaju potpuno stabilno rješenje, fiksno i trajno bez potrebe za skidanjem i bez brige oko ispadanja kao kod mobilnih rješenja za nedostatke zubi. Ove metode pacijentima osiguravaju ugodnost, ne stvaraju probleme prilikom svakodnevnih aktivnosti – pričanja, žvakanja i potpuno su pouzdane i sigurne.

Priprema za zahvat ALL-ON-4 i ALL-ON-6

Priprema za svaki zahvat počinje specijalističkim pregledom gdje se analizira stanje zubi i čeljusti te se priprema plan terapije za pacijentov slučaj. Ponekad je potrebno ugraditi kost ako je nema dovoljno te se radi povećanjem volumena kosti, odnosno sinus lift kako bi se napravilo mjesto za ugradnju zubnih implantata.

Uzimanje otiska zuba prije zahvata u Poliklinici Balenović se radi najmodernijim intraoralnim skenerom. Moderna digitalna stomatologija ubrzava i olakšava svaki protetski zahvat. Pacijent može na ekranu pratiti početno stanje svojih zuba, kao i svaku fazu u kojoj će zubi biti do finalnog rezultata nakon ugradnje zubnih implantata. Snimka se nakon skeniranja intraoralnim skenerom šalje u dentalni laboratorij kako bi dentalni tehničar mogao odmah početi raditi na izradi protetskog nadomjestka – zubne krunica koja će savršeno nadomjestiti vidljivi dio zuba.

U Poliklinici Balenović se koristi jedan od najboljih skenera na svijetu Trios 3 skener tvrtke 3Shape koji osigurava savršenu preciznost protetskih radova. Digitalizacija ovog koraka – uzimanja otisaka olakšava postizanje visokih estetskih i funkcionalnih zahtjeva svakog dentalnog slučaja. Skener najnovije generacije zahtijeva i posebnu edukaciju i obuku koju prolaze svi članovi tima koji rade s intraoralnim skenerom u ordinaciji.

skener

Postupak operacije ALL-ON-4 i ALL-ON-6

ALL-ON-4 i ALL-ON-6 zahvat započinje ugradnjom 4 ili 6 zubnih implantata u čeljust. Doktor na temelju svakog individualnog slučaja, nakon pregleda stanja čeljusti i analize procjenjuje koji broj implantata će biti dovoljan. Kao i kod ugradnje jednog implantata, ovdje titanski vijak preuzima ulogu korijena zuba, ali i nosača novih zubi koje dolaze na implantat. Između dentalnih implantata i zubnih krunica postavlja se vezivni materijal, a zubne krunice postavljaju se nakon što je završen proces srastanja implantata s kosti.

Zahvat ne traje dugo jer je za ugradnju jednog implantata potrebno oko 15 minuta, ali u slučaju da je potrebno nadograditi kost zbog nedostatka volumena kosti u stražnjem dijelu radi se augmentacija ili se radi podizanje sinusa kako bi se nadogradila kost.

all on 6

Kandidati za zahvat ALL-ON-4 i ALL-ON-6

Različiti su razlozi zbog kojih pacijenti s vremenom mogu ostati bez svih zubi. Ova metoda uspješno rješava slučajeve kod pacijenata koji nemaju uopće zube u gornjoj, donjoj ili obje čeljusti. Potpuni nedostatak zubi veliki je problem ne samo estetske prirode, nego i funkcionalne, a ova metoda pruža doživotno rješenje pacijentima bez svojih zubi.

Pacijenti se često odlučuju na ovaj zahvat ugradnje i ako se ne mogu naviknuti na mobilnu protezu ili nakon dugogodišnjeg nošenja klasične zubne proteze žele rješenje koje će biti fiksno i trajno, stabilnije i dugoročno jednostavnije.

Oporavak nakon zahvata

Nakon zahvata pacijent dobiva lijekove protiv upale i bolova. Može doći do otekline lica na koju se preporučuje stavljati hladne obloge, a moguće je i manje krvarenje. Sve pojave nakon zahvata su kratkotrajne i nestaju tijekom najviše 48 sati.

Iznimno je važna dentalna higijena nakon ugradnje implantata kao i redovite kontrole te profesionalno čišćenje zubi. Kako bi implantati trajali doživotno, važno je pravilno i redovito brinuti za zube i opće zdravlje.

Implantat all on 4

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim_stomatoloske_ordinacije_balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

Marija Sabljić Blažević

Doktorica Marija Sabljić završila je poslijediplomski specijalistički studij dentalne implantologije te je dio tima koji pacijentima rješava svaku brigu oko nedostatka zuba.

tim stomatoloske ordinacije balenovic flip

Često postavljana pitanja

Metoda je bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji, potrebno je kratko vrijeme za zahvat, kao i za oporavak, a rješenje je trajno i sigurno uz pažljivu brigu za dentalnu higijenu i opće zdravlje.

Jesam li kandidat za metode ALL-ON-4 ili ALL-ON 6 ako imam par svojih zubi?

Pregledom će stomatolog moći vidjeti stanje vaših postojećih zubi i dati prijedlog za tip zahvata, a postojeći zubi, ako su u lošem stanju mogu se izvaditi i to je čest slučaj kada se pacijenti odluče za ovu metodu.

Je li zahvat boli i koliko traje oporavak?

Zahvat ne boli i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Oporavak je individualan, eventualne nuspojave zahvata prolaze kroz 48 sati, a pacijent se može vratiti svojim svakodnevnim obavezama vrlo brzo.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.