Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Pjeskarenje zubi - Stomatološka ordinacija Balenović

Pjeskarenje zubi

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Dobra oralna higijena preduvjet je za dentalno zdravlje. Normalno je da se na zubima stvaraju naslage tj. plak kojeg je važno redovito uklanjati kako ne bi došlo do nastanka karijesa i bolesti zuba. Zubi na kojima se nakuplja plak gube svoj sjaj i bjelinu. Naslage plaka nije moguće eliminirati pranjem zuba kod kuće, a rješenje je pjeskarenje zuba u ordinaciji.

Pjeskarenje je završni dio postupka profesionalnog čišćenja zuba kojim se zubima vraća njihov sjaj te uklanjaju površinske naslage plaka i pigmentacije.

Jeste li vi kandidat za pjeskarenje zubi?

Pjeskarenje zuba je postupak koji se provodi na trajnim zubima pacijenata svih dobnih skupina. Ako nikad niste bili na profesionalnom čišćenju i pjeskarenju zuba, važno je početi jer ovaj postupak ima samo koristi za oralno zdravlje i ljepotu zuba.

Kako se pripremiti?

Tretman ne zahtijeva nikakve posebne pripreme budući da je riječ o jednostavnoj i neinvazivnoj metodi za profesionalnu higijenu zuba.

Kako izgleda postupak pjeskarenja zubi?

Postupak pjeskarenja zuba je potpuno siguran za zube i ne oštećuje ih već samo ima prednosti za njihovo zdravlje. Pjeskarenje zuba je potpuno bezbolno i sam postupak traje prosječno 20 minuta. Pomoću posebnog dentalnog aparata se pod tlakom na zube usmjerava mješavina vode i abrazivnih mikro zrnaca koja uklanjaju nakupljene naslage i pigmentaciju zuba nastalu zbog konzumacije obojane hrane i pića, te pušenja. Nakon tretmana zubi su potpuno čisti, sjajni i glatki.

U sklopu profesionalnog čišćenja zuba se prije pjeskarenja zuba radi uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom. Prije zahvata izbjeljivanja zuba laserom obavezno se radi pjeskarenje kako bi se površina pripremila za postupak i kako bi se nova nijansa ravnomjerno nanijela na zube.

Što nakon pjeskarenja zubi?

Nakon pjeskarenja zuba preporučuje se 2 – 3 sata izbjegavati konzumaciju obojanih pića kao što su čaj, kava, crno vino, kao i obojane hrane i cigareta.

lijepi zubi

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim_stomatoloske_ordinacije_balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

Često postavljana pitanja

U današnje vrijeme pacijenti postavljaju pred liječnike visoke estetske zahtjeve, koji se nerijetko ne mogu riješiti samo jednom vrstom terapije već je potrebna multidisciplinarna suradnja.

Koliko često se preporučuje pjeskarenje zuba?

Pjeskarenje se preporučuje jednom do dva puta godišnje u sklopu profesionalnog čišćenja zuba. Nekome se plak nakuplja brže pa stomatolog po potrebi može preporučiti pjeskarenje zuba češće.

Je li pjeskarenje zuba štetno za zube?

Pjeskarenje ne oštećuje zube jer je riječ o sigurnoj, potpuno bezopasnoj i bezbolnoj metodi za bolju oralnu higijenu. Pjeskarenje se provodi u Stomatološkoj ordinaciji Balenović od strane stručnih i iskusnih profesionalaca.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.