Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Zubni most - Stomatološka ordinacija Balenović

Zubni most

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Zubni most je fiksno protetsko rješenje kod nedostatak jednog ili više zubi koji se postavlja između postojećih zubi. Susjedni zubi se bruse kako bi se pripremili za ulogu mosta za zub ili zube koji nedostaju. Zubni most se sastoji od zubnih krunica koje su fiksirane zajedno.

Prednost zubnog mosta je vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha, a osim estetske uloge, zubni most vraća i funkcionalnost zubima.

Jeste li vi kandidat za zubni most?

Kandidati su pacijenti koji imaju slabe i oštećene zube i kojima nedostaju zubi. Dobro je kad kandidati imaju dovoljan broj svojih prirodnih zubi, ali zubni most se radi i kod pacijenata kojima nedostaje više zuba i može se raditi i na implantatima. 

Kako se pripremiti za zahvat?

Konzultacije su prvi korak jer je pregled najvažniji kako bi se analiziralo trenutno stanje pacijenta, želje i očekivanja. Stomatolog nakon pregleda priprema prijedlog i plan terapije za idealan finalni rezultat.

Kako izgleda zahvat?

Zubi koji će imati ulogu mosta pripremaju se brušenjem koje je bezbolno jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zubi moraju biti zdravi i ako pacijent ima karijes ili velike ispune potrebno je odstraniti karijes, sanirati oštećenja i pripremiti zub za sljedeći korak. Kod većih nedostataka zuba, potrebno je nadograditi zub.

Nakon pripreme zuba brušenjem, uzima se otisak prema kojem se radi zubni most. Otisci se u Poliklinici Balenović uzimaju najmodernijim intraoralnim skenerom što ubrzava i olakšava cijeli proces pripreme i izrade. Moderna digitalna stomatologija omogućava i preciznije uzimanje otiska, a komunikacija s pacijentom je olakšana. Tijekom skeniranja pacijent prati stanje svojih zuba na ekranu i može vidjeti svaku fazu zahvata izrade novog osmijeha. Nakon skeniranja snimka se šalje u dentalni laboratorij i dentalni tehničar može odmah početi raditi na dizajnu novih zuba. Odlično je što prototip budućih zuba pacijent dobiva već sljedeći dan.

U Poliklinici Balenović se koristi Trios 3 skener tvrtke 3Shape koji je trenutno jedan od najboljih skenera na tržištu i osigurava savršenu preciznost protetskih radova.

Zahvaljujući digitalizaciji u stomatologiji skeniranje olakšava postizanje visokih estetskih i funkcionalnih zahtjeva svakog dentalnog slučaja. Skener najnovije generacije zahtijeva i posebnu edukaciju i obuku koju prolaze svi članovi tima koji rade s intraoralnim skenerom u ordinaciji.

Zubni most dolazi u više varijanti – kombinaciji metal-keramike ili je u potpunosti od cirkon keramike. Pacijent bira željeni materijal i boju u dogovoru sa stomatologom, a dok čeka finalni, nosi se privremeni zubni most. Kada se zubni most isproba i sve je u redu, on se fiksira. Pacijenti mogu odabrati da se zubni most privremeno cementira kako bi imali vrijeme za testiranje i prilagodbu te eventualne korekcije. Po potvrdi pacijenta i stomatologa zubni most se trajno cementira.

Oporavak nakon zahvata

Oporavak nakon zahvata postavljanja zubnog mosta nije potreban i pacijenti se mogu vratiti odmah svojim svakodnevnim obavezama. Normalno je osjećati nelagodu dok se pacijent ne navikne, ali to prođe kroz par dana i individualno je.

Maryland
Maryland
Krunice

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim stomatoloske ordinacije balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

Često postavljana pitanja

U današnje vrijeme pacijenti postavljaju pred liječnike visoke estetske zahtjeve, koji se nerijetko ne mogu riješiti samo jednom vrstom terapije već je potrebna multidisciplinarna suradnja, primjerice kombinacija ortodontske i protetske terapije.

Kako se naviknuti na zubni most?

Navikavanja na zubni most je individualno i kroz par dana svaka eventualna nelagoda prolazi.  Privremeno fiksiranje zubnog mosta također pomaže kod nekih pacijenata da se prilagode, nakon čega se zubni most trajno fiksira.

Koji je vijek trajanja zubnog mosta?

Zubni most uz pravilnu brigu za oralno zdravlje i higijenu može trajati i do 20 godina kao i zubne krunice.

Kako izgleda održavanje zubnog mosta?

Zubne krunice, mostovi i ljuskice se održavaju jednako kao i prirodni zubi. Preporučuje se redovita i ispravna oralna higijena koja uključuje korištenje zubne četkice i paste, zubnog konca, interdentalne četkice ili zubnog tuša. Važno je ići na kontrolu kod stomatologa jednom godišnje, a savjetuje se i dva puta godišnje otići na profesionalno čišćenje.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.