Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Hijaluronski fileri - Stomatološka ordinacija Balenović

Hijaluronski fileri

Osvježite vašu kožu, osvježite vaš izgled

Vrijeme je za konzultacije?

Konzultacijski pregled

Prirodan proces starenja počinje već u dvadesetim godinama i kroz godine se neminovno mijenjaju naša koža i potkožno tkivo. Pravilna njega i briga za kožu lica i tijela mogu malo usporiti starenje, pojavu bora i gubitak tonusa.

U Ordinaciji Balenović popularni su tretmani dermalnim filerima na bazi hijaluronske kiseline koji uspješno pomlađuju kožu lica i vraćaju volumen dijelovima lica koji su izgubili svoju punoću. Neinvazivne, nekirurške estetske korekcije zadržavaju osobnost lica i njegov prirodan izgled, a vraćaju mu prirodnu svježinu i koža djeluje pomlađeno.

Jeste li vi kandidat za hijaluronske filere?  

Kandidati za filere su iz različitih dobnih skupina, netko dolazi na tretmane u dvadesetima, a netko se odluči kasnije.

Hijaluronska kiselina se nalazi u našoj koži prirodno i ključna je molekula u procesu starenja kože. Mlada koža ima prirodno više hijalurona i kolagena i koža zato djeluje mekano, elastično, zdravo tonirano. S godinama se smanjuje ta količina i koža normalno gubi svoj volumen i elasticitet, što sve dovodi do nastanka bora. Bore nastaju i zbog gravitacijske sile i upotrebe mišića lica te koža djeluje umorno,  spušteno i bez volumena.

Ako vas zanima više o ovoj metodi osvježavanja i uljepšavanja dogovorite svoje konzultacije u Ordinaciji Balenović.

Kako se pripremiti?

Tretman hijaluronom je neinvazivan i vrlo jednostavan tako da ne zahtijeva posebnu pripremu.

Lice se prije tretmana detaljno čisti od šminke i nečistoća, a na lice se stavlja samo antiseptik. Budući da je jako velika ponuda tretmana dermalnim filerima, važno je obratiti pozornost prilikom odabira ordinacije da to rade iskusne, educirane i precizne stručne osobe. O tome ovisi i finalni rezultat tretmana. 

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Dermalni fileri se ubrizgavaju ispod ili u različite slojeve dermisa kože kako bi se njena površina ispunila i podigla. Tretman se radi vrlo tankim iglama i može trajati 15ak minuta kod manje tretiranog područja ili oko sat vremena, ovisno i o količini filera.

Dermalni fileri na bazi hijalurona su namijenjeni korekciji statičkih i dinamičkih bora, modeliranju i popunjavanju dubljih anomalija i udubljenja na koži. Hijaluronski fileri djeluju pozitivno na tragove starenja, kožu revitaliziraju i vraćaju licu prirodni, mladenački izgled. Fileri su vrlo traženi i za povećanje volumena usana na prirodan način. Hijaluronski filer se potpuno prilagođava dijelu lica koje je tretirano kroz tjedan – dva kada se vidi i najbolji učinak.

Najveća prednost ove metode pomlađivanja i osvježavanja kože je što je učinak trenutno vidljiv, a postojan. Budući da se fileri prirodno razgrađuju, tijekom vremena se njihov učinak smanjuje te se preporučuje redoviti dolazak na tretmane po potrebi svakih nekoliko mjeseci, pola godine, a  ovisno o tipu filera, postojanost može biti i preko godinu dana jer je proces razgrađivanja vrlo individualan.

U Ordinaciji Balenović koriste se fileri Stylage® na bazi hijaluronske kiseline čiji je učinak postojan i prirodan.

Što nakon tretmana?

Nakon tretmana nema velikih nuspojava, ali je moguće crvenilo lica par sati, a u slučaju oteklina i manjih hematoma potreban je dan – dva kako bi splasnuli.

Preporučuje se odmah nakon tretmana izbjegavati teže fizičke aktivnosti i neko vrijeme izlaganje suncu i solariju, saune kao i diranje lica.

tretman hijaluronskim filerom usta
tretman hijaluronskim filerom usta
tretman hijaluronskim filerom usta
tretman hijaluronskim filerom usta i nazolabijalne linije

Rezultati

Ordinaciju Balenović & Jelić čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne i estetske usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

Često postavljana pitanja

Koliko dugo traje djelovanje hijaluronskih filera?

Privlačnost hijaluronskih filera je između ostalog i u tome što je riječ o sastojku koji se nalazi i inače u našem organizmu. Zbog toga se fileri prirodno razgrađuju u našem tijelu, a koliko će trajati djelovanje hijaluronskih filera ovisi o našem organizmu, kao i o tipu filera. Tako neki tipovi filera mogu trajati i duže od godinu dana kada organizam sporije razgrađuje hijaluron.

Treba li se posebno pripremiti za tretman hijaluronskim filerima?

Tretman hijaluronskim filerima spada u neinvazivne metode uljepšavanja i pomlađivanja tako da ne zahtijeva nikakve veće pripreme.

narucivanje na pregled

Kako do prirodnog i blistavog rezultata?

Kod svake osobe problemi su drugačiji i potreban je individualan pristup. Za postizanje prirodnog rezultata potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.