Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Krunice za zube - Stomatološka ordinacija Balenović

Krunice za zube

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koje pacijentima vraćaju zadovoljstvo i samopouzdanje. Uloga zubnih navlaka nije samo estetska, nego i funkcionalna jer štite slabe i oštećene zube ili služe kao potpuna zamjena vidljivih dijelova zuba koje se stavljaju na zubne implantate.

Prednost zubnih krunica je što pacijentima osiguravaju lijep osmijeh u kratkom vremenu, a trajno su rješenje za nedostatke zubi.

U par dolazaka možete imati potpuno nov, savršen osmijeh.

U Ordinaciji Balenović rade se dvije vrste zubnih krunica.

Metal-keramičke krunice za zube

Kod navlaka za zube od kombinacije metala i keramike, konstrukcija je metalna i na nju dolazi keramički dio koji osigurava estetski lijep izgled zubi.

Prednost metal-keramičkih krunica je čvrstoća zbog metalne konstrukcije i obično se preporučuju za kutnjake.

Cirkon-keramičke krunice za zube

Kod potpuno keramičkih krunica, najčešće se koristi materijal cirkon koji najbolje imitira prirodnost zuba i estetski je najprivlačnija varijanta krunica.

Prednost zubnih krunica od cirkon-keramike je u korištenju vrhunskih materijala koji najbolje oponašaju prirodnu ljepotu zubi, a zahvaljujući bijeloj krunici, ne dolazi do pojave tamnog ruba kod povlačenja zubnog mesa. 

Jeste li vi kandidat za ugradnju krunica za zube?

Zubne krunice rješavaju mnoge nedostatke na zubima. Kandidati su svi nezadovoljni svojim zubima jer su izgubili estetiku ili funkcionalnost zbog loma, oštećenja, karijesa, trošenja kroz godine, lošeg liječenja zubi ili jednostavno žele poboljšati boju, oblik ili veličinu svojih zuba.

Kako se pripremiti za zahvat?

Prvi korak je preliminarni pregled u Ordinaciji Balenović koji je besplatan. Doktor stomatologije će nakon pregleda i analize trenutnog stanja te želja pacijenata pripremiti prijedlog terapije kojom će se pacijentu osigurati najbolji mogući osmijeh.

Oštećeni zubi, zubi oštećeni karijesom, endodontski liječeni zubi moraju prije zahvata biti potpuno pregledani, sanirani i zdravi jer zub na koji ide zubna navlaka mora biti zdrav.

skener

Kako izgleda zahvat?

Zahvat je potpuno bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zubi se pripremaju brušenjem zubnih površina kako bi se zub preoblikovao za navlaku. Pacijentima se uzima precizan otisak prema kojem će zubni tehničari u laboratoriju izraditi zubne krunice što traje 3 do 4 dana. Zubna krunica mora svojim oblikom i veličinom odgovarati susjednim zubima kako bi se potpuno uklopila i izgledala prirodno.

Otisak zuba se u Poliklinici Balenović uzima najmodernijim intraoralnim skenerom što ubrzava i olakšava cijeli proces pripreme i izrade. Moderna digitalna stomatologija olakšava komunikaciju s pacijentom koji može pratiti svaki korak u procesu izrade svog budućeg osmijeha. Tijekom skeniranja pacijent na ekranu vidi trenutno stanje svojih zuba, ali i kako će zubi izgledati na kraju. Nakon skeniranja snimka se šalje u dentalni laboratorij i dentalni tehničar može odmah početi raditi na dizajnu zubnih krunica.

U Poliklinici Balenović se koristi Trios 3 skener tvrtke 3Shape koji je trenutno jedan od najboljih skenera na tržištu i osigurava savršenu preciznost protetskih radova.

Zahvaljujući digitalizaciji u stomatologiji skeniranje olakšava postizanje visokih estetskih i funkcionalnih zahtjeva svakog dentalnog slučaja. Skener najnovije generacije zahtijeva i posebnu edukaciju i obuku koju prolaze svi članovi tima koji rade s intraoralnim skenerom u ordinaciji.

skener

Nakon pripreme zuba brušenjem, pacijenti dobivaju privremene krunice dok finalne zubne krunice ne budu gotove. Privremene krunice imaju ulogu štititi izbrušene zube od osjetljivosti i osigurati potpun osmijeh dok traje proces izrade krunica. Nakon izrade finalnih krunica, stomatolog postavlja krunice i provjerava odgovaraju li krunice željenom izgledu. Po potvrdi se zubne krunice trajno cementiraju i poliraju čime se završava zahvat ugradnje zubnih krunica.

U slučaju da pacijentu nedostaje dio zuba potrebno je napraviti nadogradnju da se zub ojača i nadogradi  kako bi se mogla postaviti zubna navlaka.

Oporavak nakon zahvata

Zubne krunice su brzo i učinkovito rješenje kod nedostatka zuba. Nakon postavljanja pacijenti se odmah vraćaju svim svojim redovnim aktivnostima. U slučaju nelagode ili boli što je moguće i normalno, pacijentima se preporučuju tablete protiv bolova. Rizici od oteklina i krvarenja su rijetki budući da je ugradnja zubnih krunica zahvat koji nije invazivan i potpuno je bezbolan.

 

Krunice
Krunice
Krunice

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim stomatoloske ordinacije balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

Često postavljana pitanja

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koje pacijentima vraćaju zadovoljstvo i samopouzdanje. Uloga zubnih navlaka nije samo estetska, nego i funkcionalna jer štite slabe i oštećene zube ili služe kao potpuna zamjena vidljivih dijelova zuba koje se stavljaju na zubne implantate.

Koje krunice izabrati?

Doktor stomatologije u Ordinaciji Balenović za svakog pacijenta radi individualni plan terapije i daje preporuku koji materijal i tehniku primijeniti za najbolje rezultate. Pacijenti mogu odabrati materijal od kojeg su rađene krunice ovisno o svojim željama i mogućnostima. Metal-keramičke su povoljne i osiguravaju dobru stabilnost, trajnost, ali i estetski izgled. Keramičke krunice su najsličnije prirodnim zubima i zbog visokokvalitetnog materijala cirkona najbolji su izbor za sve kojima je estetika najvažniji razlog odluke za zubne krunice.

Koji je vijek trajanja krunica?

Krunice uz kvalitetnu brigu o zubima mogu trajati trajno (pri čemu se misli na period od 10 do 20 godina čak) jer se rade od visoko kvalitetnih materijala i primjenjuju se najbolje tehnike izrade. U Ordinaciji Balenović svaki pacijent dobiva detaljne upute kako se brinuti za svoje zube jer je pravilna i redovita dentalna higijena jako bitna za trajnost zubnih krunica.

Jesu li bolje cirkonske ili metal-keramičke krunice?

Uvijek se preporučuju cirkonske jer su najbolje, ali u slučajevima kada to nije moguće stavljaju se metal-keramičke koje su iznimno čvrste, trajne, a ispunjavaju i estetski potrebne uvjete za lijep osmijeh. Obično se metal-keramičke krunice preporučuju staviti na kutnjake, a za prednje zube se pogotovo preporučuju cirkonske krunice za zube.

Kako izgleda održavanje?

Zubne krunice se održavaju jednako kao i vlastiti zubi. Važno je redovito i ispravno pranje zubi kod kuće, ali i profesionalno čišćenje kod stomatologa dva puta godišnje. Preporučuje se i korištenje konca za zube, vodica za ispiranje usta i interdentalnih četkica kako bi se osigurala dugotrajnost zubnih krunica. 

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.