Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Izbjeljivanje zubi - Stomatološka ordinacija Balenović

Izbjeljivanje zubi laserom

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Prirodno bijeli zubi i blistav osmijeh ideal su svake osobe. Prekrasan osmijeh djeluje pozitivno na naše samopouzdanje i čini nas sretnijima. Suvremena estetska stomatologija pacijentima osigurava biserno bijele zube i sjajan osmijeh brzo, jednostavno i uspješno izbjeljivanjem zuba laserom.

Izbjeljivanje zuba je bezbolan postupak kojim se zubi u vrlo kratkom vremenu mogu posvijetliti za nekoliko nijansi.

Prilikom izbjeljivanja aktivni kisik prodire u caklinu, te se oksidacijom razlaže pri čemu dolazi do promjene boje zuba. Sredstva za izbjeljivanje, osim vodikovog peroksida i natrijevog perborata, sadrže i visoku koncentraciju floura koji dovodi do ubrzane remineralizacije te djeluje karijes protektivno.

Postupak izbjeljivanja je potpuno siguran, bezbolan i odvija se pod kontrolom educiranih stomatologa.

Jeste li vi kandidat za izbjeljivanje zuba laserom?

Kandidati za izbjeljivanje zuba laserom su pacijenti koji imaju diskoloracije zbog različitih razloga i oni koji su jednostavno nezadovoljni prirodnom bojom svojih zuba. Diskoloracije mogu biti uzrokovane vanjskim i unutrašnjim čimbenicima, lošom higijenom, krvarenjem zubnog mesa, pušenjem, konzumiranjem hrane i pića koje uzrokuju površinsku promjenu boje zuba. Ponekad dolazi do promjene boja zuba zbog primjene lijekova, bolesti, genetskih poremećaja ili većih količina fluora.

izbjeljivanje zubi

Kako se pripremiti?

Tretman izbjeljivanja zuba laserom je neinvazivan i ne zahtijeva posebnu pripremu. Prije tretmana se fotografiraju zubi i određuje nijansa koja bi bila u skladu sa željama i očekivanjima pacijenta, ali i preporukama stomatologa kako bi se osigurao prirodno bijeli izgled zuba. Prije početka tretmana važno je da su zubi zdravi, bez karijesa i zubnog kamenca. Svaki stomatolog dužan je napomenuti da kod zuba koji imaju ispune da se ispuni ne mogu izbijeliti i potrebno ih je nakon izbjeljivanja zamijeniti s ispunima prema novoj boji zuba.

Kako izgleda izbjeljivanje zuba laserom?

Postupak izbjeljivanja zuba laserom je najefikasniji tretman kojim se boja zuba značajno mijenja i osigurava prirodno blistav osmijeh. Trajanje postupka je kratko i za samo 20ak minuta pacijenti dobivaju maksimalne rezultate. Tretman izbjeljivanja zuba laserom je bezbolan, moguća je manja nelagoda i prije tretmana pacijenti dobivaju minimalnu dozu anestetika.

Tretman izbjeljivanja zuba u Stomatološkoj ordinaciji Balenović provodi se najmodernijim diodnim dentalnim laserom koji ima široku primjenu.

Laser najnovije generacije omogućava profesionalno, brzo i bezbolno izbjeljivanje zuba, ali i korigiranje zubnog mesa. Laseri se mogu koristiti i za druge svrhe, za mnoge kirurške zahvate i zahvaljujući tome nema krvarenja, rane brže zarastaju i postoji minimalna mogućnost infekcije rane.

Velika prednost izbjeljivanja zubi laserom je što se boja zubi zadržava više godina i onda postepeno nestaje.

laser za izbjeljivanje zubi

Što nakon izbjeljivanja?

Nakon tretmana izbjeljivanja zuba laserom pacijenti se vraćaju odmah svojim redovnim obavezama i navikama jer nema preosjetljivosti i neugode nakon postupka kod većine ljudi. Kod nekih ljudi je moguća osjetljivost zuba 12 do 24 sata nakon izbjeljivanja i to je uglavnom kod zuba koji imaju od prije oštećenu caklinu ili ispune koji popuštaju.

Preporučuje se prva dva tjedna izbjegavati ili smanjiti pušenje, unos kave, čaja i crnog vina. Trajnost boje je individualna i ovisi o navikama. Moguće je zadržati bjelinu zuba jako dugo uz pravilnu brigu za oralnu higijenu, redovitim čišćenjem kamenca i pjeskarenjem te promjenom životnih navika.

izbjeljivanje zubi

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim_stomatoloske_ordinacije_balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

Često postavljana pitanja

Laser nam pruža brojne terapijske mogućnosti u poboljšanju i održavanju oralnog zdravlja pacijenata, također uz pomoć lasera možemo odgovoriti na visoke estetske zahtjeve koje naši pacijenti i suvremena stomatologija stavljaju pred nas.

Oštećuje li izbjeljivanje zube?

Metode koje se koriste za izbjeljivanje zuba laserom u Stomatološkoj ordinaciji Balenović potpuno su provjerene i sigurne za zdravlje zuba te ne oštećuju caklinu.

Koje su indikacije za upotrebu lasera u stomatologiji?

Izbjeljivanje zubi laserom je vrlo jednostavno i učinkovito. Pacijenti dobivaju lijepe i bijele zube u samo 20 minuta. Postupak ne boli i vrlo je ugodan za pacijenta. Nema preosjetljivosti i neugode nakon postupka. Smatra se da je laserom najefikasniji tretman izbjeljivanja zubi. Tretman je najkraći, a rezultati su maksimalni.

Korekcija „gummy smilea„ vrlo se učinkovito rješava laserskim postupkom. Zubi se produžuju za više od 3mm bez boli i bez krvarenja, samo pod lokalnom anestezijom.

Laser koristimo u terapiji afti i herpesa. Afte i ranice u ustima mogu se laserom kroz samo par sekundi smanjiti i ubrzati proces njihovog zacjeljivanja. Herpes na ustima je vrlo česta virusna infekcija koja prati pojedina stanja organizma i simptomi se vrlo lako mogu ublažiti laserom.

Bolovi temporomandibularnog zgloba mogu se umanjiti terapijom lasera.

Upala zubnog mesa i liječenje parodontoloških džepova mogu se laserom isto tako učinkovito tretirati. Laserom se izuzetno uspješno uklanja upaljeno tkivo, kao i bakterija koje izazivaju parodontološke bolesti.

U implantologiji, kod dvofaznog implantološkog tretmana, za pripremu implantata za protetsko zbrinjavanje. Kod periimplantitisa u cilju smanjenja bakterija u području vrata implantata.

U endodonciji, u tretmanu inficiranih kanala korijena zuba.

Koliko dugo traje djelovanje izbjeljivanja zuba laserom?

Rezultati izbjeljivanja zuba laserom traju više godina, a pravilnom brigom za higijenu i promjenom životnih navika djelovanje postupka se može i produžiti.

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.