Ordinacija Balenović x

Nazovite nas

+385 1 4923 392

Radno vrijeme

po dogovoru

Besplatne online konzultacije

Pitajte naše stomatologe za savjet.

Ortodoncija Jelić x

Nazovite nas

+385 1 623 13 61

+385 98 386 705

Radno vrijeme

ponedjeljak i srijeda
poslijepodne

utorak, četvrtak i petak
prijepodne

Besplatne online konzultacije

Pitajte našu ortodonticu za savjet.

Endodontsko liječenje zuba ili vađenje živca iz zuba - Stomatološka ordinacija Balenović

Endodontsko liječenje zuba

Vađenje živca iz zuba

Vraćanje prirodnog i privlačnog osmijeha

Vrijeme je za pregled?

Konzultacije, pregled, čišćenje i izbjeljivanje zubi.

Kada govorimo o vađenju živca iz zuba, većina pacijenata osjeća izraziti strah i nelagodu. Vađenje živca je postupak kojim se uklanja živac iz korijena zuba, zub na taj način gubi svoju osjetilnu funkciju te više ne osjećamo senzacije hladno, toplo ili bol na slatko.

Kada je potrebno izvaditi živac iz zuba?

Do endodontskog liječenja zuba dolazi najčešće uslijed uznapredovalog karijesa te pacijenti dolaze sa simptomima boli na hladno i toplo . Ponekad pacijenti nemaju nikakve simptome već pri redovnom pregledu uočimo karijes koji je izrazito uznapredovao te čišćenjem karijesa ne možemo izbjeći ulazak u prostor živca i na taj način ulazimo u proces liječenja zuba.

Postoje i mogućnosti gdje uslijed traume dolazi do samostalnog odumiranja živca te je potrebno provesti adekvatno liječenje zuba kako bi ga zadržali u ustima.

Koji su simptomi koji upućuju na upalu živca i potrebu za liječenjem ti zuba?

Najčešći simptomi s kojima pacijenti dolaze su pulsirajuća bol koja se pojačava na tople i  hladne podražaje te u ležećem položaju.

Što ako se iznad zuba pojavio gnojni prištić (fistula)?

Pojava fistule upućuje na proces oko korijena zuba, uz klinički pregled i rendgensku snimku potrebno je utvrditi o čemu se radi. Postoji nekoliko mogućnosti, zub je prethodno neadekvatno liječen, karijes je toliko napredovao te se živac uslijed karijesa raspao i dogodile su se promjene oko korijena zuba. Također pojava fistule može biti vezana i uz parodontni džep, tada najčešće nije potrebno liječenje zuba već temeljiti tretman čišćenja kamenca i struganja i poliranja korijena.

Vadi li se živac još uvijek „iglicama“?

Nažalost da, ali je postupak puno brži uz korištenje takozvane strojne endodoncije. Vrijeme liječenja se skratilo , gotovo sve se može odraditi unutar jedne posjete i što je pacijentima najvažnije, postupak se odvija u prisutnosti anestezije.

Kako mogu spriječiti da moji zubi dođu do stadija liječenja zuba?

Adekvatnom oralnom higijenom i redovnim kontrolama kod stomatologa. Čarobnog štapića nema, ali redovnim kontrolama možemo mnoge stvari uočiti na vrijeme i spriječiti daljnje napredovanje karijesa.

lijepi zubi

Rezultati

Ordinaciju Balenović čini tim stručnjaka koji su specijalizirani za sve dentalne usluge i imaju profesionalan i individualan pristup svakom pacijentu. Fokus djelovanja je zadovoljstvo pacijenata i stvaranje lijepih i zdravih osmijeha korištenjem najnovijih tehnologija i pristupa liječenju bolesti zuba, koristeći najbolje materijale i tehnike za rješavanje nedostataka zuba u ugodnoj atmosferi uz profesionalnu podršku tijekom svakog koraka terapije.

tim stomatoloske ordinacije balenovic

Zašto odabrati tim Ordinacije Balenović?

Razlog zašto odabrati tim Ordinacije Balenović je obećanje koje pacijentima nude, a to je zadovoljstvo uslugom. Zahvaljujući jamstvu kvalitete, trajnosti rješenja svakog dentalnog problema, individualnom pristupu i bezbolnosti samog zahvata, pacijenti se s povjerenjem prepuštaju timu ordinacije.

Ordinacija Balenović otvorila je svoja vrata pacijentima 1969. godine i od 2014. godine svake godine proglašeni doktor iz ordinacije dobiva titulu Najdoktor godine po izboru pacijenata.

 

narucivanje na pregled

Kako do savršenog osmijeha?

Kod svake osobe problemi sa zubima su drugačiji i potrebna im je posebna njega. Za postizanje prekrasnog osmijeha potrebno je pronaći problem koji Vi imate kako bi ga se rješavalo ispravnim metodama.

Ispunite naš kratki upitnik i recite našim stručnjacima koje probleme imate, a mi ćemo Vam poslati prijedlog koji ih može riješiti.